Михайло Рівіс зустрівся з керівником відділення моніторингової місії ОБСЄ

Опубліковано:

Сьогодні, 1 березня,  в облраді відбулася робоча зустріч очільника  облради Михайла Рівіса із керівником Івано-Франківського відділення спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Давидом Піге.

У зустрічі також взяли участь: асистент з безпеки СММ ОБСЄ Анатолій Дзізінський, а також керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець, начальник управління національностей та релігій ОДА Йосип Резеш та інші.

Давид Піге коротко розповів про себе, підкресливши, що він – фаховий юрист, ветеран багатьох воєн, має досвід у приватних розслідуваннях. Та додав, що очолювана ним місія прагне бути партнером громадам Івано-Франківської, Тернопільської та Закарпатської областей, які він курує.

Відтак спитав відверто, як співіснують люди в поліетнічному Закарпатті? На що Михайло Рівіс, щиро посміхаючись,  відповів:

 – Найперше дякую вам за приїзд у наш край та запевняю: у нашому справді багатонаціональному Закарпатті люди живуть мирно, комунікують у взаємоповазі і щирості один до одного. Бо мають одну спільну мету – будувати на цій, унікальній землі цивілізоване, успішне та щасливе завтрашнє. А тому стосунки між жителями краю – різних національностей і віросповідань  більше схожі на родинні – такі ж теплі і доброзичливі.

         Відтак місія уточнила повідомлення про свіжий  підпал офісу спілки угорців в Ужгороді, що не може не тривожити, та ставлення очільника  облради до цього. Тим більше, що подібний інцидент вже мав місце 4 лютого, коли зловмисники кинули пляшку з запальною сумішшю у вікно цієї будівлі .

Михайло Рівіс підтвердив, що такі інциденти, на жаль, мають місце в обласному центрі. У порядку обговорення цього  питання із силовими структурами,  відомо, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за  умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загально небезпечним способом.

–  Я, як голова облради, весь депутатський корпус різко засудили ці вкрай негативні явища, мета яких – розхитати ситуацію в мирнім краю.  29 березня відбудеться друге пленарне засідання 10-ї сесії облради, у ході якого буде обговорено звіт про роботу правоохоронних органів, у т.ч. і по цьому інциденту. Всі депутати облради очікують повного розслідування та покарання винних. В протилежному випадку ініціюватимемо відкликання з посади керівника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області. Та, знаючи його фахові якості, думаю, діло до цього не дійде, і ми матимемо чітку картину того сталося з ґрунтовними висновками – запевнив Михайло Рівіс.

         Насамкінець Давид Піге розповів, що СММ ОБСЄ готова всебічно сприяти миру та спокою в нашому краї та за потреби допомоти організовувати обговорення зазначених питань, як то є в Івано-Франківську, де на порядку денному – ситуація з безпекою, пов'язаною з релігійними громадами області. “Спільними зусиллями можна обговорити наболіле  за “круглим столом” за участю представників органів влади та різних релігійних конфесій області та  напрацювати відповідні рекомендації”, – резюмував Давид Піге, інфорумє Прес-служба Закарпатської облради.

 
 
 
Про Захід