Спецрежим оподаткування для аграріїв: зміни

Опубліковано:

В зв'язку з наявністю значної кількості не виправлених помилок платниками, ДФС встановлює новий термін (до 19 березня 2018 року) для подання інформації для перерахунку реєстраційного ліміту в СЕА ПДВ та нагадує перелік дій, які необхідно здійснити для їх виправлення. Це стосується сільськогосподарських товаровиробників – колишніх суб'єктів спеціального режиму оподаткування податку на додану вартість.

Основна помилка, яку допускають платники, це визначення ознаки у номері податкової накладної. При цьому, при проведенні платниками відповідного аналізу на предмет зазначення (не зазначення) у номері ПН/РК ознаки їх належності до спец режиму (код “2” або код “3”) після першого знака дробу у номер податкової накладної (форма, яка була діючою в період застосування спец режиму) необхідно враховувати всі ПН/РК, складені в рамках здійснення відповідної господарської операції.

Механізм надання платниками податків інформації щодо типу помилок у визначенні ознаки належності до спецрежиму, допущених в окремих податкових накладних, роз'яснено у листі ДФС від 26 лютого 2018 року № 5715/7/99-99-15-03-02-17.

Звертаємо увагу, що подання Повідомлень – розрахунків коригування до ДФС здійснюється платниками податку лише в період з 27 лютого 2018 року по 19 березня 2018 року включно.

Інформація щодо прийняття повідомлення – РК буде надана платникам після закінчення терміну їх прийняття, незалежно від дати подання повідомлення – РК, за результатами їх опрацювання щодо відповідності поданим раніше ПН/РК та податкової звітності. Інформація буде надана ДФС шляхом надсилання платнику квитанції з відповідно відміткою.

Ознайомитися із зазначеним листом можна за посиланням:

 http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/72840.html.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід