У Луцькій міськраді сьогодні билися і… слухали музику (Відео, Фото)

Опубліковано:

Голова фракції “Народний контроль” Павло Данильчук зірвав сесію Луцької міськради, яка мала розпочатися ще о 10 годині сьогодні, 28 лютого. У зал він приніс гучномовець та увімкнув музику. У залі спровокував шарпанину між присутніми.

Після чергової перерви Данильчук заніс у залу засідань динамік із гучно ввімкненою музикою, блокуючи роботу сесії та висловлюючи протест проти того, що питання щодо надання ділянок на вулиці Вороніхіна та Рівненській усе ж не зняли з порядку денного, повідомляє “ВН”.

У залу засідань викликали  поліцейських, однак депутат заявив, буцімто він не порушує закон про місцеве самоврядування.

За станом на 12.35 депутати так і не перейшли до розгляду питань. Наразі Павло Данильчук спілкується з патрульними.

Депутати підтримали порядок денний, але Данильчук продовжує блокувати роботу ради, ввімкнувши динамік.

Патрульні вишикувалися перед президією, поряд з ними активісти, які блокують роботу сесії. Своєю чергою, Павло Данильчук не вимикає музику, перешкоджаючи роботі сесії. З його слів, він готовий перестати перешкоджати проведенню сесії, якщо з порядку денного знімуть два питання. Депутати йому радять звернутись до правоохоронних органів, якщо він вважає, що порушується закон.

Голова фракції ВО “Свобода” Микола Федік закликає зняти питання з порядку денного, щоб розблокувати сесію. “За питання по ділянці на вулиці Вороніхіна ти голосував особисто раніше”, – нагадує йому Сергій Була.

Своє чергою, Юлія Вусенко заявила, що необхідно зняти питання з порядку денного, мовляв, вони “внесені незаконним чином”. Сергій Була нагадує їй, що вона також голосувала за питання раніше. Блокування триває.

За станом на 13.18 до зали засідань ввійшла група працівників Муніципальної варти та слідчо-оперативна група поліції. Муніципали намагаються скрутити руки Данильчуку. Той кричить, що муніципали не мають права охорони громадського порядку.

Виникла сутичка між муніципалами та Сергієм Рижковим, під час якої той впав на один зі стільців у залі засідань.

Данильчук просить, аби муніципали вийшли із зали, тому що вони, мовляв, не мають силових функцій. Головна муніципалка Юлія Сиротинська заявляє, що Рижков провокував бійку, ходив по столах та кріслах у залі. З її слів, муніципали зараз забезпечують громадський порядокі.

“Ще раз будете мене рухати, молода дама, вщипну Вас за д*пу”, – Рижков говорить до однієї з працівниць муніципальної варти, яка, з його слів, тримала його за руки. Дії Рижкова щодо однієї з працівниць очільниця муніципалів Юлія Сиротинська назвала спробою сексуального домагання.За станом на 13:26 в. о. Луцького міського голови Григорій Пустовіт оголосив перерву на одну годину. Деталі – в текстовій трансляції Інформаційного агентства Волинські Новини.

Про Захід