Військова прокуратура Чернівецького гарнізону забезпечила реальне виконання рішення суду щодо повернення земель оборони вартістю 10 млн грн

Опубліковано:

Військова прокуратура Чернівецького гарнізону забезпечила реальне виконання рішення суду, яке повернуто у власність держави земельну ділянку одного з військових містечок, що розташоване у Чернівцях. Загальна площа території становить 0,3084 га, а вартість – 10 млн грн.

Зазначимо, що Вінницьким апеляційним адміністративним судом повністю задоволено позов заступника військового прокурора Чернівецького гарнізону, визнано протиправним та скасовано рішення державного реєстратора про відмову у реєстрації прав на нерухоме майно Чернівецької міської ради від 13 червня 2017 року. Йдеться про відмову квартирно-експлуатаційному відділу м. Чернівці у державній реєстрації прав та їх обтяжень на вказану земельну ділянку, повідомляє прес-служба військової прокуратури ЗРУ.

Установлено, що об'єкт нерухомості ще у 2014 році незаконно вибув з власності Міністерства оборони України на підставі рішення органу місцевого самоврядування про його зарахування до земель запасу міста, яке у подальшому скасовано на підставі рішення господарського суду Чернівецької області за позовом прокуратури гарнізону.

Лише завдяки наполегливій та послідовній позиції військової прокуратури гарнізону вдалося повернуто земельну ділянку до державної власності шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Про Захід