В Ужгороді працюватимуть над створенням Інтегрованого плану управління басейном Тиси

Опубліковано:

27 лютого 2018 року в Ужгороді, у приміщенні Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса відбудеться перша зустріч із Обговорення підготовки Плану управління басейном річки Тиси, інформує Ужгородський прес-клуб. 

Обговорення із зацікавленими сторонами є частиною проекту “Посилення координації між плануванням управління річковим басейном і попередженням ризику затоплення задля покращення стану водних ресурсів басейну р. Тиси” (JOINTISZA), який здійснюється в рамках Дунайської Транснаціональної Програми ЄС. (Детальніше про проект: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/jointisza).

Організатори обговорення — асоційовані партнери проекту в Україні:

  • Державне агентство водних ресурсів України та
  • Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса в Закарпатській області.

Проект JOINTISZA фокусує свою увагу на координації зусиль, спрямованих на управління річковим басейном і його захист від затоплення. Відтак упродовж 2017–2019 років асоційовані партнери проекту братимуть участь у розробці оновленого Інтегрованого плану управління басейном р. Тиси. Єдиний для п'яти країн, цей план дозволить застосувати комплексний підхід до вирішення проблем у басейні, а також залучити фінансування для реалізації запланованих заходів.

Це перше обговорення з чотирьох, що плануються в Закарпатській області. Зустрічі розподілено за басейновим принципом, і перше обговорення в Ужгороді присвячено басейну Ужа. У березні планується зустріч у Мукачеві, що охопить басейн Латориці, та зустріч у Хусті, де обговорюватимуть екологічні проблеми верхнього басейну Тиси. Заключний семінар відбудеться в Ужгороді у квітні.

До конструктивного діалогу в Ужгороді щодо водно-екологічних проблем басейну ріки Уж було запрошено зацікавлених сторін Великоберезенянського, Перечинського та Ужгородських районів. Учасниками зустрічі стануть представники не лише органів місцевої влади, а й водогосподарських організацій, лісового господарства, неурядових громадських екологічних організацій та ключових водокористувачів.

Усі небайдужі можуть висловити свою думку щодо підготовки Інтегрованого плану управління басейном річки Тиса на сторінці у Фейсбуці “Спілкуймося – Тиса шукає друзів” (goo.gl/dHgak2).

Початок о 10:00.

Державне агентство водних ресурсів України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра екології та природних ресурсів і який реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства та гідротехнічної меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів.

Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса є бюджетною неприбутковою організацією і належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади у галузі розвитку водного господарства і меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів – Державного агентства водних ресурсів України.

БУВР Тиси у межах своїх повноважень відповідно законодавства забезпечує у межах басейну р. Тиса реалізацію державної політики у сфері управління, використання, збереження та відтворення водних ресурсів, розвитку водного господарства, експлуатації водних об'єктів, гідротехнічних споруд, державних меліоративних систем, вирішує разом з органами виконавчої влади та іншими організаціями, установами, підприємствами питання забезпечення населення і галузей економіки водними ресурсами.

 

 

 

Про Захід