У Мукачеві затверджено Положення про організацію та проведення громадських слухань з питань містобудівної діяльності

Опубліковано:

На черговій сесії міськради затвердили Положення про організацію та проведення громадських слухань з питань містобудівної діяльності в місті Мукачево.

Положення визначає порядок підготовки та проведення громадських слухань з питань містобудівної документації, а також порядок врахування їх результатів органами місцевого самоврядування міста Мукачева під час прийняття рішень.

Предметом обговорення на громадських слуханнях можуть бути:

Генеральний план міста Мукачева та зміни до нього;

план зонування міста Мукачева та зміни до нього;

детальні плани територій комплексної забудови та реконструкції міста Мукачева та зміни до них.

На громадських слуханнях не можуть розглядатися питання, не віднесені законодавством до відання місцевого самоврядування, або такі, що суперечать Конституції та чинному законодавству України, та питання, реалізація яких зачіпає інтереси територій поза межами юрисдикції Мукачівської міської ради.

Під час громадських слухань члени громади можуть заслуховувати депутатів міської ради, посадових осіб органів місцевого самоврядування, а також з керівників підприємств, організацій та установ, якщо їх діяльність пов'язана з питаннями, що обговорюються.

Пропозиції до проектів містобудівної документації мають право подавати:

повнолітні дієздатні фізичні особи, які проживають на території щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації;

юридичні особи, об'єкти нерухомого майна яких розташовані на території, щодо якої розроблено відповідний проект містобудівної документації на місцевому рівні;

власники та користувачі земельних ділянок, розташованих на території, щодо якої розроблено проект містобудівної документації, та на суміжних з нею територіях;

представники органів самоорганізації населення, діяльність яких поширюється на відповідну територію;

народні депутати України та депутати Мукачівської міської ради.

Громадські слухання можуть проводитися з питань, які стосуються:

всіх членів громади міста Мукачева – загальноміські громадські слухання;

частини членів громади, що мешкають у межах інших частин міста Мукачева (мікрорайону, кварталу, вулиці, групи житлових будинків, житлового будинку) місцеві громадські слухання.

Правом надавати пропозиції під час громадських слухань, що проводяться в межах мікрорайону, кварталу, вулиці, групи житлових будинків чи житловому будинку користуються члени громади зареєстровані на відповідних територіях.

Громадяни, які не підпадають під вказані визначення, беруть участь у громадських слуханнях з правом дорадчого голосу.

Мукачівська міськрада

Про Захід