На Закарпатті пропонують висувати кандидатів на здобуття «Медичного Оскару»

Опубліковано:

Сьогодні, 21-го лютого, в УжНУ розповіли про старт процесу відбору кандидатів на здобуття у 2018 році найвищої громадської відзнаки для медиків – “Ордену святого Пантелеймона”.

У кінці минулого року була створена регіональна рада Закарпатської області, яку очолив декан факультету здоров'я та фізичного вихованняУжНУ – Іван Миронюк.

“Наразі хочемо максимально інформувати спільноту про те, що ми розпочинаємо активну роботу по висуненню кандидатів на здобуття високих відзнак у сфері медицині – ордену та медалі Святого Пантелеймона. Різниця між двома відзнаками в номінаціях та в тому, що медаль святого Пантелеймона передбачена для молодих лікарів та медсестер до 35 років”, – відзначив Іван Миронюк.

Найдостойніших лікарів, медсестер, фельдшерів обиратимуть у 5 номінаціях ордену: “Найкращий лікар”, “Найкращий медичний працівник”, “Новатор охорони здоров'я”, “За досягнення у міжнародному співробітництві та охороні здоров'я”, “Взірець служіння суспільству”.  До речі, окрім всеукраїнського визнання переможці отримають також – по 100 тисяч гривень.

З 1-го березня по 1 квітня буде проходити процес відбору кандидатів. Їх мають право пропонувати медзаклади різних форм власності, лікарські та сестринські асоціації, профспілкові та всеукраїнські громадські організації, ради молодих вчених, пацієнтські організації, навчальні заклади медичного спрямування тощо. Далі буде проходити широке обговорення кандидатур, як з регіональною радою так із громадськістю. По кожній з 5 номінацій ордену та 3 – медалі область може подати по одному кандидату. А вже рішення про вручення ордену та медалі буде приймати Національна експертна рада в Києві. 9-го серпня, в день святого Пантелеймона, буде проведена врочиста церемонія вручення нагород. Водночас в кожному з регіонів в той же день відзначать номінантів у кожній з категорій.

Сторінка регіональної ради Закарпатської області в мережі фейсбук 

“Про Захід”

Про Захід