Голова Рівненської облради за рік став ще багатшим

Опубліковано:

Олександр Данильчук, минулого четверга обраний головою Рівненської обласної ради, подав декларацію про майно та доходи за минулий рік. Якщо порівняти з 2016-м, статки родини Данильчиків зросли.

За аналітичними даними системи declarations.com.ua, у родини голови обради побільшало готівки на 5 млн. грн. Так, дружина голови Галина Данильчук задекларувала на понад 4 млн. грн. більше готівки. А також знову вказала, що тримає 950 тис. доларів готівкою, повідомляє “РВ”.

Сам пан Данильчук, як і у декларації торік, вказав, що має готівкою 800 тис. грн. та 340 тис. доларів.

Також різко зріс дохід родини. Якщо у 2016-му, за даними декларації, Олександр Данильчук отримав тільки  37 тис. грн. зарплати, то торік – 78 тис. грн. Дохід його родини зріс з 114 тис. грн. у 2016-му до 5,1 млн. грн торік.

Зазначимо, що дружина та син голови Рівненської обласної ради є підприємцями. Галина Данильчука є власницею ТОВ “Бізнес Реал Груп” та співвласницею ТОВ “Світ бурштину”.

Родина має квартиру у Києві та п'ять авто: 10-річний “Ленд Ровер Дефендер”, такого ж віку “Мерседес Бенц R350”, 20-річний “Мерседес Бенц S600”, чотирирічний “Мерседес Бенц CLA200” та 9-річну “Мазду 03”.  

Олександр та Галина ДанильчукиОлександр та Галина Данильчуки

Олександр Данильчук, представник фракції БПП у Рівненській обласній раді, відповідно до декларації, є одним із найзаможніших обласних обранців.

На посаді голови облради пан Данильчук матиме 11 тис. грн. посадового окладу, а ще, відповідно до проголосованого минулого четверга рішення про оплату праці, “надбавку за особливий характер роботи та інтенсивність праці” – 90% посадового окладу з урахуванням доплати за ранг.

Також – “надбавку за стаж державної служби та служби в органах місцевого самоврядування відповідно до чинного законодавства та відпрацьованих років”.Окрім того, передбачені премії та матеріальна допомога.

Загалом у місяць пан Данильчук матиме не менше 21 тис. грн. зарплати. У 2014-му, коли був першим заступником голови, пан Данильчук відмовився від усіх доплат і отримував тільки посадовий оклад. “Зекономлене” перераховували онкохворим.

Про Захід