У Львові демонтують стелу Монумента Слави

Опубліковано:

Сьогодні, 19 лютого, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив під час прес-конференції, що найближчим часом розпочнуть демонтаж 30-метрової стели Меморіалу Слави на вул. Стрийській.

“Галицька районна адміністрація при обстеженні виявила, що частина елементів конструкції  комплексу перебуває у аварійному стані, відтак було прийнято рішення виконкому про виготовлення висновків щодо технічного стану Монумента. Зокрема ми замовили дослідження Львівської політехніки щодо стану ключових конструкцій і згідно з висновками, загальний стан несучих конструкцій – аварійний і вони підлягають демонтажу”, – заявив Москаленко, інформує “Захід нет”.

Додамо, що Меморіал складається з трьох елементів: 30-метрового бетонного стовпа, облицьованого гранітною плиткою, бронзової центральної групи та масивної залізобетонної стели з кованої міді, у центрі ансамблю – скульптурна група з фігур радянського воїна і “Батьківщини-матері”.

Нагадаємо, що днями представники правих організацій розбили плити та напис “переможцям над нацизмом” на Монументі Слави, а замість відбитого напису написали “пам'ятник окупантам”.

Про Захід