Юнацька збірна Закарпаття з пауерліфтингу – друга на Чемпіонаті України

Опубліковано:

У прикарпатському місті Коломия проходить серія всеукраїнських змагань з пауерліфтингу серед спортсменів усіх вікових груп. Вчора завершився чемпіонат України з жиму лежачи, в якому закарпатці боролись за медалі серед юнаків до 18-ти років, дорослих спортсменів і ветеранів.

         Найуспішніше виступили наші наймолодші атлети, котрі були представлені учнями дитячо-юнацьких спортивних шкіл Мукачева. У ваговій категорії до 53 кг чемпіоном став 16-річний Себастьян Гряділь, а Олександр Белко посів третє місце. Серед спортсменів, вагою до 59 кг, перемогу з результатом 110 кг святкував МіланБряник. Усі медалісти є вихованцями СОК ДЮСШ (тренер Микола Красилинець).

         У ваговій категорії до 74 кг чемпіонський титул здобув вихованець КОДЮСШ “Спартак” (тренери Михайло Рошко і Катерина Пліс) Михайло Когут, котрий у переможному підході подолав 140 кг. 16-річний мукачівець  став також віце-чемпіоном України в абсолютному заліку серед спортсменів усіх вагових категорій.   “Бронзу” у цій вазі виборов 15-річний Ерік Фогель з СОК ДЮСШ.

         У командному заліку юнацька збірна Закарпаття посіла другу сходинку п'єдесталу пошани, поступившись лише одним очком господарям змагань – Івано-Франківській області. 

         У змаганнях чоловіків, вагою до 59 кг, третє місце посів Мілан Ботош (Мукачівська СОК ДЮСШ), а у категорії до 120 кг хустянин  ВіталійМонич (тренер Андрій Козир), хоч і завершив змагання п'ятим, проте з результатом 245 кг вперше виконав норматив майстра спорту України. Серед ветеранів у суперважкій вазі чемпіоном став Ярослав Ситар з Перечинського району.

         Через кілька днів на  коломийському помості стартує чемпіонат України з класичного жиму лежачи, в якому візьмуть участь 14-ть закарпатських атлетів, а наприкінці тижня – з триборства, тож чекаємо від наших силачів нових нагород.

 Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

     

 

Про Захід