Як дізнатися про своє майно, не виходячи з дому

Опубліковано:

Відділ реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень виконавчого комітету Ужгородської міської ради інформує, як дізнатися про своє майно, не виходячи з дому.

На сайті Міністерства юстиції України запроваджено додатковий сервіс у роботі Державного реєстру речових прав – замовлення довідок в он-лайн режимі. Тепер кожна людина, не виходячи з дому, може спочатку перевірити документ у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та в разі необхідності замовити його. А головне – це можна зробити в будь-який час, незалежно від графіку роботи відділу державної реєстрації, часу доби та дня тижня.

Відповідно до статті 32 Закону України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” інформація про зареєстровані права та їх обтяження, отримана в електронній чи паперовій формі за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав, є офіційною та використовується відповідно до законодавства.

У блоці “Кабінет електронних сервісів” користувачі, які попередньо зареєструються на порталі, мають можливість ознайомитися з “Правилами пошуку інформації в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно” та відеоінструкцією “Порядок отримання інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно”.

На відміну від реєстраційних офісів, які переважно працюють лише в будні та у визначені години, он-лайн сервіси функціонують 24 години на добу, 7 днів на тиждень. При цьому забезпечується також цілодобова технічна підтримка за телефоном 0-800-50-70-70.

Плата за отримання інформаційної довідки в електронній формі становить 0,0125 прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня 2018 року (20 грн.); та здійснюється також через мережу Інтернет.

Ужгородська міська рада

Про Захід