Офіційно: На Закарпатті через ускладнення від кору померла нещеплена п’ятирічна дівчинка

Опубліковано:

Як повідомив директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА Ярослав Галас, на жаль, в області дійсно зафіксований перший летальний випадок від кору. П'ятирічна дівчинка, мешканка Тячівського району, захворіла ще 14 січня. Дитина не була щеплена від кору, батьки відмовилися від цього з релігійних міркувань. До Тячівської ЦРЛ батьки звернулися аж через 5 днів – 19 січня, коли дитина вже перебувала у важкому стані. Дівчинку підключили до апарату штучної вентиляції легенів, за два дні доправили до лікарні в Мукачеві, була проведена інтенсивна терапія. Допомагали рятувати дитину навіть лікарі з Києва, які консультували закарпатських колег. Однак 5 лютого ввечері, дівчинка, на жаль, померла. Подальші лабораторні дослідження показали, що саме кір стала причиною смерті дитини.

Тячівський район досі знаходиться на карантині через кір, там і фіксується найбільша кількість випадків захворювання.

Також, як повідомив Ярослав Галас, якщо на початку тижня було зафіксовано різкий спад захворювання, то за останні два дні знову фіксують до 30-35 випадків хвороби щодня.

З початку поточного року в області було зафіксовано 715 випадків кору, із них 566 – це діти до 17 років. Близько 70% хворих не були щеплені через відсутність вакцини. Відмов батьків від щеплень дітей вакциною КПК – 317 за 2017 і початок 2018 року.

“Про Захід” 

Про Захід