На Прикарпатті родина судитиметься з медиками через загибель жінки від кору

Опубліковано:

Нещодавно сталася велика біда в одній з прикарпатських сімей. Там через кір і грип померла зовсім молода 25-річна жінка. У неї залишилася маленька донечка.

Трапилося все декілька днів тому. Зі слів родичів, жінка поскаржилася на погане самопочуття і висип. Лікарі діагностували кір, а оскільки потерпіла не була вакцинована, то вирішили одразу розпочати стаціонарне лікування.  Лікування розпочали у Надвірнянській лікарні. Проте хвора з кожним днем почувалася все гірше. Лікарі заспокоювали, що це нормальний  перебіг хвороби, що, мовляв, у такому віці кір переносити завжди важче. Проте за кілька днів, коли стан жінки став критичний, родичі наполягли на переведення недужої в Івано-Франківськ. Там при повторному огляді у потерпілої виявили двосторонню пневмонію, котру в Надвірнянській лікарні не діагностували, інформує “Франик“.

Добу Франківські медики боролися за життя прикарпатки, але на жаль врятувати не вдалося. Жінка померла, а родичі тепер мають намір до останнього боротися за те, щоб винних у смерті молодої жінки, покарали.

Винними вважають саме Надвірнянських лікарів котрі не поставили правильного діагнозу, там самим упустили такий важливий час. Родичі померлої кажуть, що правильне лікування могло врятувати жінку.

Звернення в прокуратуру вже готове, боротися рідні планують до останнього, а також вимагають на час слідства відсторонити від обов'язків тих лікарів, що брали участь у лікуванні померлої.

А тим часом, підступна хвороба не відступає і на сьогоднішній день число хворих на кір прикарпатців, вже досягає 1000.

Про Захід