В Ужгороді затвердили Програму відшкодування відсотків за “теплими “кредитами

Опубліковано:

Депутати Ужгородської міської ради затвердили на сьогоднішньому засіданні сесії Програму відшкодування відсотків за кредитами, залученими населенням на впровадження енергозберігаючих заходів в Ужгороді на 2018-2022 роки, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

Метою Програми, яка розрахована на 2018-2022 роки, є відшкодування частини відсотків за кредитами, залученими населенням на впровадження енергозберігаючих заходів.

Основні завдання Програми:
популяризація механізмів впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках, квартирах за власні та залучені кошти; скорочення споживання паливно-енергетичних ресурсів населенням через стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів; зменшення обсягу субсидій для населення за спожиті енергоносії; популяризація економічних, екологічних та соціальних переваг енергозбереження.

Мешканці міста активно впроваджують заходи з енергозбереження у рамках державної програми “Теплий дім”.

У 2016 році Закарпатською обласною дирекцією АБ “Укргазбанк” за програмою “Теплий дім” на придбання енергозберігаючого обладнання та твердопаливних котлів видано 136 кредитів на суму 3742,6 тис. грн, у 2017 році видано 147 кредитів на суму 4246,3 тис.грн. Держенергоефективності відшкодовувало близько 35% тіла кредиту.

Закарпатським обласним управлінням філії АТ “Ощадбанк” у 2016 році за програмою “Теплий дім” на придбання енергозберігаючого обладнання та твердопаливних котлів видано 160 кредитів на суму 3965,0 тис. грн, сума отриманої державної компенсації склала 1350,0 тис. грн, що склало 34%, у 2017 році видано 425 кредитів на суму 11100,0 тис. грн, сума державної компенсації склала 2800,0 тис.грн, що становило 25% тіла кредиту.

Оскільки державна програма кредитування населення на енергоефективні заходи передбачена на перспективу, тому міська рада бере на себе зобов'язання щодо відшкодування частини відсотків за кредитами мешканцям Ужгорода на 2018-2022 роки.

Учасники Програми – Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, банківські установи: Закарпатське обласне управління філії АТ “Ощадбанк”, Закарпатська обласна дирекція АБ “УКРГАЗ-БАНК”, філія АТ “Укрексімбанк” в м. Ужгород; філія “Закарпатське регіональне управління” ПАТ КБ “ПриватБанк”, населення міста.

 

Про Захід