Представники ВО “Свобода”, “Народного контролю” і “Правого сектору” сьогодні, 5 лютого, організували пікет біля будівлі Генерального консульства Польщі в Луцьку.

Мітингувальники виступають проти прийняття Польським Сеймом закону про Інститут національної пам'яті, у рамках якого забороняється так звана “бандерівська ідеологія”, інформуєВолинські новини.

Біля стін консульства в обід зібралися близько 50 людей з партійною символікою. 

Організатори кажуть, що вони протестують проти ухвалення польськими Сеймом і Сенатом змін до закону про Інститут національної пам'яті Польщі, які принижують українську національну гідність, ставлять під сумнів право українців на власну державу і боротьбу за незалежність, передбачають кримінальне переслідування за “бандерівську ідеологію”.

Якщо цей закон буде прийнято (підписано президентом – ред.), то це, на переконання активістів, фактично криміналізує “бандерівську ідеологію” у Польщі. Поляки ж не мають права втручатися у внутрішні справи України. Люди не відкидає думки, що нагнітання ситуації “на руку” Росії, яка може бути до цього причетна.

Поблизу пікету чергують спецавтомобіль пожежників і кілька автомобілів поліції.