Тячівські пенсійники роз’яснювали нові умови призначення пенсій медикам

Опубліковано:

25 січня начальник Тячівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Сергій Данилич зустрівся з колективами Української алергологічної лікарні, обласної алергологічної лікарні та Тячівської районної лікарні № 1. Під час зустрічі йшлося про реформу пенсійної системи, яка розпочалася з жовтня 2017 року. Керівник Фонду пояснив умови призначення пенсій та порядок обчислення страхового стажу, розповів про добровільну участь осіб у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, інформує ГУ ПФУ у Закарпатській області.
Оскільки переважна більшість присутніх – лікарі і медсестри, особливу увагу Сергій Данилич зосередив на умовах призначення пенсій за вислугу років, на пільгових умовах, роз'яснив механізм проведення перерахунків пенсії у зв'язку із набуттям страхового стажу після призначення пенсії.
– З 1 січня по 31 грудня 2018 року при призначенні пенсії застосовується середня заробітна плата (дохід) по Україні, з якої сплачені страхові внески, обчислена як середній показник за 2016 та 2017 роки із застосуванням величини оцінки одного року страхового стажу в розмірі 1 відсотка, – пояснив Сергій Данилич. – За кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1 відсоток розміру пенсії, але не більш як на 1 відсоток мінімального розміру пенсії за віком. 
Зацікавила учасників зустрічі інформація про можливості отримання з Веб-порталу Пенсійного фонду України різнопланової інформації: як-то дані з системи персоніфікованого обліку про суму заробітку, з якої сплачені страхові внески, скільки днів для стажу зараховано в результаті сплати, інформація про відомості із власної пенсійної справи для пенсіонерів тощо. Оскільки портал надає доступ до персональної інформації, Сергій Данилич роз'яснив, як зареєструватися та стати користувачем Веб-порталу Пенсійного фонду України.
Відтак керівник управління відповів на численні запитання присутніх.

Про Захід