Ужгородцю, який влаштував стрілянину на терасі “Зіни”, загрожує до 8 років тюрми

Опубліковано:

Ужгородською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 296, ч. 1 ст. 121, ч. 1 ст. 122, ч. 1. ст. 263 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що у січні поточного року мешканець Ужгородщини, перебуваючи на терасі магазину кафе “АВС Зіна” по вулиці Капушанській у місті Ужгороді, з хуліганських спонукань спровокував конфлікт з двома юнаками – клієнтами закладу, під час якого застосував щодо останніх вогнепальну зброю – пістолет іноземного виробництва, здійснивши з нього декілька пострілів у потерпілих. 
Внаслідок стрілянини один з постраждалих одержав тяжкі, а інший – середньої тяжкості тілесні ушкодження.
Зазначена подія набула значного суспільного резонансу та розголосу у засобах масової інформації.
Завдяки злагодженим діям правоохоронців вказаний злочин розкрито “по гарячих слідах”, особу підозрюваного встановлено, а зброю – відшукано та вилучено.
За принципової позиції процесуальних прокурорів щодо зловмисника обрано найсуворіший запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави. 
Апеляцію сторони захисту щодо взяття під варту апеляційним судом області відхилено.
За санкціями статей зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Про Захід