Хустська прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти відносно депутатів місцевих рад

Опубліковано:

Народні обранці не подали декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, інформує Прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Хустською місцевою прокуратурою продовжується робота з вивчення стану дотримання вимог антикорупційного законодавства України, за результатами якої виявлено факти порушення вимог Закону України “Про запобігання корупції”, а саме не виконання суб'єктами декларування обов'язку подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За наслідками досудового розслідування кримінальних проваджень до суду скеровано 2 обвинувальні акти відносно депутатів.
 
Народні обранці, без поважних причин не заповнили на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
 
Таким чином, депутати вчинили правопорушення, передбачене ст.366-1 КК України. Відтак, їм загрожує покарання у виді штрафу від 42500 грн. до 51000 грн. або громадські роботи від 150 до 240 годин або позбавлення волі до 2 років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.
 
 
 
 
 
Про Захід