В Ужгороді побувала харківська «Дитяча площАРТка»

Опубліковано:

 Разом з ужгородськими дітлахами  вони зорганізували газету та виставу  повідомляє прес-служба ГО “Щасливі діти”.

Інноваційні підходи та рішення у освіті для дітей пропонують представниці харківської ініціативної групи “Дитяча площАРТка”. Аби поділитися своїм досвідом вони завітали в Ужгород до громадської організації “Щасливі діти”.

На занятті лабораторії неакадемічної творчості “Креативна журналістика” старшокласники та  учасники проекту “Вільний простір” спілкувалися про сучасні медіа, вчилися працювати з інформацією, розробляти концепцію та дизайн друкованого видання. За словами Олени Зіненко, режисерки та кураторки ІГ “Дитяча площАРТка”, проведення занять у такому форматі відкриває нові можливості: діти вчаться висловлювати свої думки та налагоджувати діалог з іншими, розвивати навички критичного мислення, виробляти творчий продукт та презентувати його на публіці.

“Ми з дітьми малювали аватарки, писали пости, ставили вподобайки і коментували матеріали один одного. Уявляєте, нам вдалося перенести онлайн-медіа в паперовий вимір – створити арт-газету “Думки вголос”. Це був зовсім новий і цікавий досвід”, – сказала керівник проектів ГО “Щасливі діти” Людмила Сюзева.

Для молодших школярів була організована імпровізована театральна майстерня “Казки про різні думки”. Діти вчилися бути акторами, сценаристами та режисерами. Усього було вигадано понад 10 історій, які потім об'єднали однією сюжетною лінією. До речі, діти власноруч виготовили декорації і костюми та влаштували справжню виставу для батьків. В результаті вийшло казкове місто “Щастя”, де жили герої їхніх фантастичних історій.

“В цьому проекті ми відчули єднання заходу та сходу, зрозуміли, що в нас є багато як спільного, так й унікального. Дуже приємно побачити, що єднає нас прагнення відкривати світ в творчому спілкуванні дітей та дорослих, бажання створювати і реалізовувати неймовірні проекти”, – поділилася враженнями координаторка проектів ІГ “Дитяча площАРТка” Інна Авраменко.

Гості з Харкова висловили побажання не зупинятись на зробленому та запланувати спільний проект, спрямований на дітей та дорослих як з Ужгорода, так і з Харкова.

Захід проводився представницями творчої майстерні “Креативна журналістика” ініціативної групи “Дитяча площАРТка” за методичної підтримки ХОГО “Харківський обласний гендерний ресурсний центр”.

Мета програми — поширення знань про права дитини, гендерну рівність, протидію насильству за допомогою культурних практик. Завдання: створити умови для отримання позитивного досвіду з висловлювання своєї думки та налагодження діалогу з іншими, дати навички роботи з інформацією, навчити орієнтуватись в широкому полі фактів та вигадок, розвивати навички критичного мислення, навчити виробляти творчий продукт та презентувати його на публіці.

Проект реалізується в рамках Програми національних обмінів, за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).

 

 

 

 

 

Про Захід