Ужгородська прокуратура виявила та вилучила понад 4000 пляшок горілки та 800 л спирту

Опубліковано:

Прокурорами відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Закарпатської області спільно з працівниками Головного управління Державної фіскальної служби в Закарпатської області встановлено факти виготовлення, зберігання та подальшого збуту підакцизної групи товарів на території міста Ужгорода.
З метою запобігання розповсюдження фальсифікованих алкогольних напоїв – коньяку та горілки, вже у січні цього року працівниками прокуратури області, спільно з працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Закарпатській області, виявлено фальсифіковану підакцизну продукцію, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.
Фальсифікат знаходився у одному з гаражних приміщень міста Ужгород.
Огляд гаражу проводився у рамках досудового розслідування кримінального провадження, що кваліфікується за ч.1 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). 
Зокрема, у гаражному приміщенні знаходилось 4000 пляшок горілки, ємністю по 0,5л без марок акцизного податку України; прозора рідина із запахом спирту в пластмасових бочках в кількості 800 л та металевий закупорювальний станок.
На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії. Після їх завершення вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру за ст. 204 КК України осіб, які займалися виготовленням та реалізацією вищевказаної “сурогатної” продукції на території міста Ужгорода та всієї області загалом.
Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 17000 грн. до 34000 грн. та позбавлення волі від трьох до семи років.

 

Про Захід