За три роки бюджет Вільховецької об’єднаної громади зріс майже вдвічі

Опубліковано:

Відколи Вільховецька ОТГ перейшла на прямі міжбюджетні стосунки у 2016 році, власні надходження до бюджету громади виросли з 6,5 мільйонів гривень до 12,6 мільйона.

Про це свідчить порівняльна таблиця Вільховецької громади за 2016-2018 роки.

Основним джерелом доходів традиційно є податок на доходи фізичних осіб. Так, у 2016 році громада отримала 3 мільйони 304 тисячі гривень від ПДФО, у 2017 році сума надходжень зросла до 5 млн 652 тис грн. Бюджет на 2018 рік передбачає, що надходження від цього податку становитимуть вже трохи більше 7 мільйонів.

Велику частину бюджету становлять також надходження від єдиного податку за ведення підприємницької діяльності. В 2016 році від підприємців надійшло 2 млн 417 тис грн., 3 млн, 880 тис бюджет отримав у 2017 році. У 2018 році надходження від сплати єдиного податку зростуть до 4 млн 674 тис грн. З кожним роком зростають і прибутки від сплати акцизу.  

Таким чином, якщо в перший рік роботи Вільховецька ОТГ мала в бюджеті 6,489 мільйона гривень, то вже наступного року – 10,4 мільйона. А бюджет громади на 2018 рік становить 12,663 мільйона гривень.

Завдяки такій позитивній динаміці у році, який розпочався, громада має можливість реалізувати ряд важливих проектів. В першу чергу – це відкриття Центру надання адміністративних послуг, який, зокрема, прийматиме документи на виготовлення паспортів громадян України та для виїзду за кордон. Крім того, цього року в громаді відкриється культурно-мистецький центр (у Вільхівцях), амбулаторія загальної практики—сімейної медицини в селі Добрянське. В цьому ж селі будуть відкриті додаткові групи в дитсадочку. Завершиться встановлення вуличного освітлення в селі Раково. В Сасові та Вільхівчику розпочнуться роботи зі встановлення вуличного освітлення. Великі зміни чекають на ЗОШ І-ІІІ ступенів у селі Вільхівці-Лази. Тут передбачений капітальний ремонт приміщення, добудова спортзалу, будівництво приміщення на 250 осіб та харчоблоку. Також вже прийнято рішення про будівництво майданчика зі штучним покриттям. Крім того, триватимуть вже традиційні капітальні ремонти доріг громади і роботи по благоустрою. 

Закарпатський ВП ЦРМС

Про Захід