Хустську молодь агітували вступати на прикордонну службу

Опубліковано:

23 січня 2018 року, в актовому залі Хустського міськрайонного центру зайнятості, був проведений захід з орієнтації безробітної молоді щодо вступу до державної прикордонної служби України. Мета – інформування широкого кола мешканців нашої прикордонної області щодо умов відбору кандидатів на військову службу за контрактом в Держприкордонслужбі на посади рядового, сержантського, старшинського, офіцерського складу та вступу до Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького – сучасного вищого багатопрофільного прикордонного військового навчального закладу. 
Презентував прикордонну службу, заступник начальника відділу з добору Окремого регіонального центру комплектування Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Манік Олексій Леонідович, який детально розповів про умови прийняття на службу за контрактом до лав Державної прикордонної служби на території Закарпатської області, а також про те, що на службу за контрактом приймаються громадяни України, які пройшли професійно-психологічний відбір і відповідають всім вимогам: громадяни призовного віку, які мають повну загальну середню, професійно – технічну або ж вищу освіту та не проходили строкової військової служби, військовозобов'язані, а також жінки, які не мають військових звань офіцерського складу, з відповідною освітою та спеціальною підготовкою віком від 18 до 50 років і які визнані лікарськими комісіями придатними за станом здоров'я до проходження служби за контрактом. 
Також було надано інформацію про гарантії, які держава надає при проходженні служби за контрактом, а саме:
– стабільне грошове забезпечення;
– безкоштовне медичне обслуговування (госпіталь в м. Львів та в м. Київ)
– обов'язкове державне страхування;
– забезпечення житлом, або на період першого контракту – гуртожитком;
– безкоштовне навчання в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького.
Грошове забезпечення особи, яка проходить службу за контрактом визначається займаною посадою, та кваліфікацією і стартує від 8 тис. грн. Щороку при відбутті у чергову відпустку виплачується грошова допомога на оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення та надається матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових проблем. В окремих випадках проводиться преміювання. 
Присутні зацікавлено сприйняли надану інформацію і задали ряд запитань, на які отримали вичерпні відповіді, повідомляє Закарпатська обласна служба зайнятості.

Про Захід