Як у Франківську в бійця АТО “віджимають” бізнес (Відео)

Опубліковано:

Сергія Любиха в Івано-Франківську знають багато. Він – боєць батальйону “Донбас” та власник кафе грузинської випічки “Dedas Puri”, яке розташоване по вул. Чорновола, 4.

Для учасників АТО в закладі діє знижка 20 %, тут відбуваються різноманітні майстер-класи, дегустації тощо. До того ж Сергій допомагає “Карітасу” та АТО, повідомляє “ПП”.

Відкрити кафе грузинської випічки він хотів ще у 2013 році, але війна зіпсувала всі плани. Після повернення з зони АТО чоловік все таки втілив свою мрію. Гроші на відкриття позичив товариш-поляк. Однак бізнес спершу був не прибутковий і в Сергія з'явилася бізнес-партнер – Тетяна Муравйова. Приміщення для кафе спершу орендував сам атовець, але потім його поділили: 58 кв.м орендував він, 30 кв.м – вона.

Втім партнерські відносини не склалися і Сергій продовжив вести бізнес сам. До слова, ці партнерські відносини, крім оренди, ніяк не були задокументовані.

Як розповідає Сергій, у грудні 2017 року Муравйова прийшла до закладу з чоловіками міцної статури і повідомила, що вона – нова власниця. Жінка звільнила персонал та не пускала у заклад Сергія.

За словами атовця, Муравйов попросила 7 тисяч доларів, щоб залишити заклад у спокої.

Сергій точно не знає скільки насправді коштів вона вклала, але вважає, що їх було набагато менше. Чоловік погодився віддати їх, але частинами. Згодом Муравйова з людьми ще раз з'явилася, погрожувала і вимагала уже 13 тисяч доларів…

Сергій Любих звернувся із заявою до поліції про перешкоджання підприємницької діяльності і погрози. Поліція відкрила провадження за ст. 356 ККУ (самоуправство). Санкція статті передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів.

Чоловік просить, щоб справу перекваліфікували зі ст. 356 на ч.2. ст. 206 ККУ (Протидія законній господарській діяльності, дії вчинені повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень). Адже по цій статті серйозніше покарання – карається виправними роботами на строк до двох років або обмеженням волі на строк до трьох років.

Втім, за словами чоловіка, ні поліція, ні прокуратура не хочуть перекваліфіковувати справу. Тож Сергій Любих не розуміє, чому він захищав Україну і готовий був віддати за неї життя, а Україна його захистити не хоче.

Сьогодні, 26  Сергій провів прес-конференцію, розповів детально про цю історію і попросив підтримки. Деталі у відео

 

Про Захід