Закарпатська поліція “вирахувала” 36 інтернет-шахраїв

Опубліковано:

У 2017 році Закарпатська поліція завершила розслідування й скерувала до суду 36 кримінальних проваджень, розпочатих за ст.190 ч.3 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство, вчинене з використанням комп'ютерної техніки.

Фігурантами даних кримінальних проваджень є 12 осіб, які виманювали в громадян гроші продаючи в мережі неіснуючі товари через. Усіх їх викрили та затримали завдяки професійним діям працівників сектору боротьби з кіберзлочинністю поліції Закарпаття.

Серед найрезонансніших злочинів можна відзначити незаконну діяльність 34-річної мукачівки, яка видурювала гроші, подаючи оголошення з продажу неіснуючих товарів на популярному Інтернет-сайті. Таким чином мукачівка ошукала 13 громадян на загальну суму близько 20 тисяч гривень.

Кіберполіція також викрила злочинну групу з Мукачівського району. Троє закарпатців продавали через Інтернет неіснуючий одяг. Встановлено, що від протиправних дій цих осіб постраждали 11 людей, в яких виманили 19 тисяч гривень. Дана справа вже передана до суду.

Практика показує, що жертвами закарпатських шахраїв найчастіше стають жителі інших регіонів України. Зазвичай Інтернет-шахраї не бажають вести незаконну діяльність за місцем проживання, сподіваючись, що в інших регіонах їх важче буде відслідкувати поліції. Однак це не так: оперативники кіберполіції мають достатньо професійних навиків і технічних можливостей, аби викрити Інтернет-шахрая в будь-якому куточку нашої держави.

Відділ комунікації 
поліції Закарпатської області

 

Про Захід