До закарпатських податківців ” прийшла” люстрація

Опубліковано:





Звертаємо увагу керівників державних установ, у яких працюють особи, стосовно яких проводитимуться перевірки, для проведення якісної, повної та своєчасної (з огляду на обмежений термін) перевірки відомостей щодо вищевказаних громадян, запити для проведення перевірок потрібно подавати до фіскальних органів за місцем проживання таких осіб.

Територіальними органами Державної фіскальної служби України у Закарпатській області вже розпочато проведення перевірок достовірності відомостей, зазначених у деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік осіб, визначених у абзацах восьмому-одинадцятому частини першої статті 2 Закону України “Про очищення влади”.

Перевірки проводять органи Державної фіскальної служби, а також її територіальні органи (державні податкові інспекції) за місцем проживання особи, стосовно якої проводиться перевірка. Разом з тим, перевірка вказаних осіб здійснюється на підставі отриманих запитів про проведення перевірки та копії декларації за минулий рік від керівників органів, до повноважень яких належить звільнення з посади цих осіб.

В ході перевірки буде встановлюватись відповідність вартості набутого за час перебування на займаній посаді рухомого і нерухомого майна офіційним доходам.

Відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів України графіку, перевірки розпочато в листопаді 2014 року та продовжуватимуться до кінця 2016. Однак, слід зазначити, що перевірка відомостей по кожному декларанту здійснюватиметься у чітко встановлений законом термін – 60 календарних днів. Для її здійснення держслужбовцям не доведеться заповнювати нові декларації – будуть розглянуті копії тих, які вони подали за попередній 2013 рік.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області


Про Захід