Єдиний соціальний внесок: зміни в нарахуванні

Опубліковано:

Максимальна база нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) складатиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати (було 25 розмірів прожиткового мінімуму), інформує прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Платниками ЄСВ відтепер також будуть і члени фермерського господарства, у разі, якщо вони не належать до кола осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах.

У разі, якщо фізичні особи підприємці і члени фермерського господарства отримують пенсію або соціальну допомогу, вони звільняються від сплати ЄСВ за себе.

ФОП – платники єдиного податку першої групи втрачають право на сплату половинної (0,5) ставки мінімального страхового внеску ЄСВ. Такі платники з 2018 року будуть сплачувати його в повному мінімальному розмірі, як і інші ФОП, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати (3723 грн.). Мінімальний розмір ЄСВ буде складати 819,06 гривень. 

Фізичні особи, які виконують роботи на підставі договору цивільно-правового характеру, фізичні особи – підприємці, а також особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства відтепер підлягатимуть загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню.

 

 

Про Захід