УжНУ працює за звичним графіком, дистанційне навчання запроваджуватися не буде

Опубліковано:

Останніми днями почастішали звернення до адміністрації університету від студентів, їхніх батьків та журналістів із запитанням, чи не переходить УжНУ на дистанційне навчання під час зимового періоду? Причиною такого інтересу, вочевидь, стали численні повідомлення у ЗМІ про те, що українські виші звільняють студентів від аудиторних занять до березня задля економії коштів, які потрібно сплатити за опалення. До таких кроків, як відомо, наразі вдалися більшість вишів Києва, Львова, Тернополя, Чернівців, Дніпра та Одеси.

Інформуємо, що адміністрація Ужгородського національного університету не запроваджує жодних змін. Навчання триватиме, як і заплановано, очно і за звичним графіком. Переходу на дистанційний формат навчання не буде.

Рішення працювати за звичним графіком затверджено на нараді керівників структурних підрозділів університету 12 січня. А днем раніше ректор Володимир Смоланка на прес-конференції про підсумки роботи УжНУ у 2017 році інформував ЗМІ, що завдяки запровадженню три роки тому курсу на енергомодернізацію вишу і впровадженню енергоощадних заходів навчальний заклад суттєво скоротив споживання усіх видів енергоресурсів (наведена інфографіка демонструє економію на прикладі недавно встановленої на вулиці Митній котельні для теплопостачання гуртожитків та одного з приміщень для навчання).

– Фінансовий стан університету стабільний і дозволяє нам провадити навчальний процес у звичному режимі. Тож в аудиторіях УжНУ буде тепло і триватиме навчання, – підсумував ректор. 

Про Захід