Ужгородські перевізники піднімають ціну за проїзд до 5 гривень

Опубліковано:

Сьогодні відбулося засідання міської міжвідомчої комісії з питань реалізації державної цінової політики у житлово-комунальному господарстві та на міському пасажирському транспорті,  на якому розглядали звернення і матеріали, подані перевізниками щодо підвищення тарифів на проїзд в автобусах на міських маршрутах, повідомляє прес-служба Ужгородської міськради.

Розрахунки тарифу провели працівники відділу тарифної політики та енергоменеджменту управління економіки та стратегічного планування за Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженою наказом Мінтранспорту від 17.11.2009 року №1175. Члени комісії погодили, що тариф в Ужгороді, відповідно до зростання мінімальної зарплати, зростання цін на паливно-мастильні матеріали тощо має складати 5 гривень.

Перевізники також наголосили, що необхідно врегулювати питання з перевезенням школярів відповідно до п.159 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту згідно Постанови Кабміну 18.02.97р. № 176, що передбачає знижку оплати за проїзд для учнів лише 25%.    

Відтак комісія рекомендувала:

– підготувати проект регуляторного акту “Про тарифи на міські пасажирські перевезення”, в якому встановити тариф на перевезення одного пасажира автобусами міського сполучення в розмірі 5,00 грн.;

– провести процедуру щодо оприлюднення та обговорення проекту регуляторного акту „ Про тарифи на міські пасажирські перевезення”” із аналізом регуляторного впливу відповідно до закону “Про державну регуляторну політику у сфері господарської діяльності”;

– надати до територіального відділення Антимонопольного комітету  України у Закарпатській області проект рішення виконкому для погодження;

– після процедури оприлюднення регуляторний акт з відповідним аналізом регуляторного впливу та висновком постійної комісії надіслати до Державної регуляторної служби України для отримання пропозицій щодо удосконалення проекту відповідно до принципів державної регуляторної діяльності;

– після завершення терміну оприлюднення та обговорення проекту регуляторного акту внести проект рішення для розгляду на засіданні міської міжвідомчої комісії з питань реалізації державної цінової політики у житлово-комунальному господарстві та на міському пасажирському транспорті.

Проект також повинен пройти громадські слухання, інші процедури, після чого його буде внесено на розгляд засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради.

На сьогоднішньому засіданні комісії зазначалося, що для школярів необхідно видати учнівські квитки єдиного встановленого взірця, щоб пільгами не користувалися ті, для кого вони не передбачені. Зараз перевізники фіксують, що масово користуються підробленими, протермінованими учнівськими квитками, зокрема школярі сільських шкіл поруч з Ужгородом, студенти вишів.

 

Про Захід