В Ужгороді підписали Меморандум про співпрацю

Опубліковано:

Меморандум про співпрацю підписали сьогодні, 17 січня, у малій залі Ужгородської міської ради Ужгородський міськрайонний відділ з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції з управлінням праці та соціального захисту населення Ужгородської міської ради, Ужгородським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Ужгородським міським центром зайнятості та аналогічними районними структурами Ужгородщини, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

Передумова сьогоднішньої зустрічі та підписання документу про співпрацю – нещодавнє підписання меморандуму між Міністерством юстиції, Міністерством соціальної політики та Державною службою зайнятості України. Передбачено співпрацю на найближчі чотири роки, розвиток співробітництва у сфері соціальної адаптації осіб, які звільняються з місць позбавлення або обмеження волі, соціальної підтримки осіб, засуджених до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі та підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

“Меморандум – продовження та посилення співпраці з соціальними службами міста та району, центрами зайнятості. Суть пробації полягає у встановленні нагляду за засудженими з покладенням на них відповідно до закону певних обов'язків чи обмежень без ізоляції від суспільства. Юрисдикція Ужгородського міськрайонного відділу з питань пробації поширюється на міста Ужгород, Чоп та Ужгородський район. Кількість наших клієнтів – 377 осіб засуджених до покарань без позбавлення волі (в Ужгороді – 218, у районі – 159)”, – розповів начальник Ужгородського міськрайонного відділу з питань пробації Віталій Мураль.

Заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак зазначив, що співпраця у цьому напрямку буде спрямована на те, щоб не допускати нових правопорушень, злочинів: “У державі і так криміногенна ситуація достатньо напружена, враховуючи події на сході України. Тому потрібно спільно проводити профілактичну роботу, комплекс заходів, передбачений законодавством. Найближчим часом, відповідно до тих нормативно-правових актів, які будуть надані Міністерством юстиції, ми розробимо план заходів і все, що потрібно з боку працівників Ужгородської міської ради. Ми можемо гарантувати, що підтримка буде надана у повному обсязі”.

Про Захід