Де в Карпатах вже зима? (Фото)

Опубліковано:





Надзвичайно тепла осінь, яка видалася цього року, дуже порадувала і звичайних українців, і владу, яка не змушена переживати за надмірну кількість спожитого населенням газу. Не тішить вона лише лижників і взагалі любителів зимового відпочинку, а також власників численних готелів, турбаз, приватних осель в Карпатах, добробут яких безпосередньо пов'язаний із температурою повітря й кількістю снігу.

Ми переглянули вебкамери найвідоміших Карпатських гірськолижних курортів і пересвідчилися – зимою на більшості з них навіть не пахне. І навіть курорти, які традиційно розпочинають сезон дуже рано, поки що можуть похвалитися лише тонесеньким шаром снігу.

Пилипець. Курорт на Міжгірщині вкритий туманом. Трава ще зовсім зелена. Зима, як виглядає, не близько. Нічого хорошого не обіцяє Пилипцю й прогноз погоди на найближчі 10 днів – буде сонячно, інколи трохи дощитиме. Температура – від -4 вночі до +3 вдень.

Ізки. Нічим не краща картина і ще на одному курорті Міжгірщини – в Ізках. Як щодо теперішнього вигляду, так і найближчих перспектив. Сонце або дощі, температура від -4 вночі до +3 вдень.

Красія. На найближчому від Ужгорода курорті мряка. Судячи з ілюстрації, там сиро й мокро. Сніг не проглядається. В найближчі 10 днів найнижча температура в селі Вишка, де розташований курорт, буде -3 градуси вночі. В основному дні будуть хмарними, але падатиме хіба що дощ.

Драгобрат. Найвисокогірніший курорт українських Карпат – єдине місце, яке нагадує про зиму в цей час. Та й то – ледве-ледве. Схили й дерева трохи припорошені, однак про якесь катання говорити не доводиться. А між тим, бували роки, коли вже всередині жовтня схили курорту були щедро вкриті снігом. Клімат для Драгобрату трохи сприятливіший. Протягом наступних 10 днів нічна температура опускатиметься до -6, а 30 листопада синоптики навіть обіцяють сніг. Втім, можна сміливо стверджувати – найближчим часом підйомники тут не запрацюють.

Славське. Мало що нагадує про наближення зими і в сусідніх з Закарпаттям областях. Так з трьох гір, на яких катаються в цьому селищі, щось схоже на сніг можна побачити лише на одній.

Погар. Найнижчий схил Славська, який розпочинається безпосередньо із села. На даний момент схил більше схожий на багнюку. Мокрий ґрунт – і все.

Тростян. Втім, схили гори Тростян, які знаходяться на значно більшій висоті, ніж Погар, зовнішньо практично такі ж самі. Зелена трава й глина. На лижах не покатається навіть найбільший прихильник цього виду зимового відпочинку.

Захар Беркут. Єдина гірка, де бодай щось нагадує про близькість найхолоднішої пори року. Хоча – таке собі нагадування – трохи сніжку.

Що стосується прогнозу на найближчі 10 днів, то ситуація трохи краща, ніж на Закарпатті. В Славську трохи сніжить сьогодні. Обіцяють також сніг на 29 листопада. Температура – від -6 вночі до +4 вдень.

Буковель. Найвідоміший український курорт також ще лише готується до великих снігів і низьких температур. Однак тут, принаймні на вершинах картина вже більш менш зимова. Принаймні, візуально здається, що снігу на Букове лі найбільше серед Карпатських курортів. 

Крім того, на Буковелі обіцяють і найнижчу температуру від -7 вночі до +3. А як відомо, на Буковелі головне – морози. А снігом курорт забезпечать численні снігові гармати. Один день протягом наступних 10 і сніжитиме – 30 листопада.

 

В цілому ж, як бачимо, розпаковувати й ремонтувати лижі любителям зимового відпочинку в Карпатах ще явно зарано.

Про Захід     

 


Про Захід