Як в Ужгороді святкували у переддень Василя (Фото)

Опубліковано:
Ужгородці та гості міста, серед яких багато іноземців, зібралися на набережній Незалежності, аби зустріти Старий Новий рік на Міжнародному фестивалі “Василля”.

Попри похолодання і вечірню пору на фестивалі людяно – гості святкують, дегустують й купують гастрономічні запаси. Продавці вина та продовольства кажуть, що на їхнє щастя прилавки пустішають швидко, а кількість туристів під вечір не зменшилася. Комусь до смаку вино, а комусь – запальні пісні з центральної сцени фестивалю на площі Театральній. Там теж зібралося чимало глядачів-слухачів, а серед діток і багато танцюристів.

Музика з площі чудово лунає й біля запашної закарпатської кухні, де смакують фестиваль “Василля”. Збирають біля своїх наметів поціновувачів сонячного напою іноземні гості. Угорці, які цього року вирішили не продавати вино і пиво, а лише пригощати ними, особливо полюбилися людям.

Гастрономічно-колядницький фестиваль “Василля” доводить, що свято об′єднує й не має мовних бар′єрів – українці, угорці, румуни, поляки, словаки, німці… чудово розумілися, а це значить, що міжнародному святу бути! Завтра продовження! А погода обіцяє, що заключний день фестивалю буде сонячним!

 
Прес-служба Ужгородської міської ради
 
 
Про Захід