Закарпатські митники вилучили «TOYOTA LAND CRUISER 150» вартістю понад 1 мільйон гривень

Опубліковано:

Транспортний засіб вилучено в громадянина Угорщини на митному посту “Вилок” Закарпатської митниці ДФС, причина –  підроблене ідентифікаційне номерне позначення.

Проходив митний контролю іноземець смугою руху “зелений коридор”. До митного оформлення громадянин, як підставу для переміщення через митний кордон України транспортного засобу, надав контрольний талон для проходження митного контролю, паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, доручення на право керування автомобілем.

На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортний засіб митники вивели із загального потоку для проведення поглибленого огляду. Відтак, залучивши експерта-спеціаліста, працівники митниці встановили, що в ідентифікаційне номерне позначення підроблене кустарним способом.

Про цей факт повідомлено Виноградівський ВП ГУНП в Закарпатській області.

Таким чином, громадянин Угорщини вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України транспортного засобу з приховуванням від митного контролю, шляхом надання одним товарам вигляду інших.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

На підставі статті 511 Митного кодексу України за протоколом про порушення митних правил транспортний засіб “TOYOTA LAND CRUISER 150” 2015 року випуску, вартістю понад 1 млн грн, вилучено.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід