Упродовж минулого року 1371 закарпатців попалися нетверезими за кермом

Опубліковано:

Упродовж минулого 2017 року працівники груп реагування патрульної поліції відділів і відділень ГУНП в Закарпатській області задокументували 1371 водія, всі вони керували транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння. 66 із них попалися за дане правопорушення повторно. Найбільше таких фактів поліція задокументувала в Мукачівському (13) та Іршавському (10) районах.

Лідирували торік за кількістю виявлених поліцією п'яних водіїв Хустщина (181), Іршавщина (147) та Мукачівщина (143).

На правопорушників працівники поліції склали відповідні адміністративні протоколи за ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами особами, що перебувають в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння).

Суди розглянули торік 846 таких адміністративних справ. Загалом на нетверезих водіїв торік було накладено штрафних санкцій на загальну суму 7 мільйонів 119 тисяч 600 гривень із позбавлення права керування транспортним засобом строком на 1 рік. З них 5 мільйонів 187 тисяч 400 гривень правопорушники сплатили в добровільному порядку.

Нагадаємо, що за керування в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, а також за відмову від проходження освідування на стан сп'яніння, ст.130 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (10200 гривень) із позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.

Повторне протягом року вчинення даного правопорушення передбачає  штраф у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 гривень) із позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки та з  оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого, інформує ГУНП у Закарпатській області.

Якщо водій двічі протягом року піддавався адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп'яніння, то його очікує штраф у розмірі 2400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (40800 гривень) із позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років із оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Вживання водієм алкоголю чи наркотиків після ДТП або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення уповноваженою особою медичного огляду з метою встановлення стану сп'яніння, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (20400 гривень), або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки.

 

 

Про Захід