В Ужгороді німецькі благодійники дарували солодощі ромським діткам

Опубліковано:

Солодкі подарунки та продуктові пакунки сьогодні в Ужгороді роздавали благодійники з німецької організації “Рой рейнджер” малозабезпеченим та ромським діткам і родинам.

Як розповів голова громадської організації “Допомога сиротам” Станіслав Когутка, молоді люди з Німеччини уже не вперше приїздять у наш край напередодні різдвяних свят за східним обрядом. Цього року 19 гостей привезли кошти, за які вже тут закупили набори солодощів та сформували продуктові пакунки – олію, крупи, консерви, печиво тощо. Вчора майже сотню наборів роздали сім'ям у Великому Березному, майже стільки й подарунків дали дітям, завтра вирушають у ромський табір у Хусті.

В Ужгороді ж роздадуть близько двох сотень наборів, зокрема, разом із головою благодійного фонду “Благо” Елеонорою Кулчар у першій половині дня побували на вулиці Артилерійській, згодом – у компактному місці проживання ромів на вулиці Миколи Пирогова. Крім гостинців молоді люди поспівали з дітьми пісень, погралися в рухливі ігри. Оскільки приїздять уже не вперше, чимало дітей навіть знають слова пісеньок німецькою.

Заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак долучився до благодійної акції, передав солодощі від міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Загалом на Закарпатті таку допомогу цього року отримають близько 600 родин.

Про Захід