В Ужгородській міськраді представили книгу «Ужгород. Невигадані історії»

Опубліковано:

Саме в такому форматі – презентації книги – привітали працівників Ужгородської міської ради з новорічно-різдвяними святами, повідомляє прес-служба Ужгородської міськради.

Міський голова Богдан Андріїв коротко нагадав, що зроблено в місті протягом року, зокрема, навів приклад міських медичних закладів – і в центральну міську лікарню, і в пологовий будинок, і в дитячу лікарню та амбулаторії первинної медико-санітарної допомоги закупили чимало сучасного обладнання, всюди зроблено масштабні капітальні ремонти.

“Дуже приємно мені працювати разом із вами, у такому згуртованому колективі, – сказав Богдан Євстафійович. – Багато і планів на 2018-ий, який розпочнеться уже за кілька днів. Переконаний: разом ми якісно змінимо громадський простір міста. Щиро вітаю всіх зі святами, які ми з дитинства найбільше любимо і чекаємо – Новим роком та Різдвом Христовим! Бажаю здоров'я і удачі, щоб 2018-ий був щедрим на добро, кожній родині додав щастя і достатку. Хай світло Вифлеємської зірки допоможе очистити помисли, кожен день зігріває віра, підтримує надія, упевненості надають любов і Божа ласка. Давайте ділитися позитивом, оптимізмом, посмішками, допомагати один одному і дарувати лише радість. Миру нашій рідній Україні!”.

Олена Макара відзначила, що цьогорічне вітання організували у дещо незвичному форматі – представили книгу за матеріалами журналістського проекту “Втрачений Ужгород” – “Ужгород. Невигадані історії”. У ній ідеться про долі колись відомих мешканців міста, будівлі та об'єкти, які уже стали історією. Також задати тон святкової атмосфери завітав камерний хор “Кантус”.

Кілька слів сказала і авторка книги Тетяна Літераті, зокрема, подякувала за сприяння міської ради, аби видання вийшло більшим тиражем, за те, що його обрали для презентації Ужгорода за кордоном, на подарунки делегаціям та гостям міста. Цей рік був знаковим для Тетяни – крім успіхів у кар'єрі, творчості, виходу книги, вона стала лауреатом Почесної відзнаки Ужгородської міської ради, яку присвоюють до Дня міста.

Щиро подякував міський голова Богдан Андріїв виконавцям камерного хору “Кактус”, які вже чверть століття прославляють Ужгород по всьому світу, є однією з його візитівок. Відтак у сесійному залі до святкових привітань міськради прозвучали кілька чудових колядок та щедрівок.

Про Захід