Порошенко підписав законопроекти, що дають старт медичній реформі

Опубліковано:

Президент України Петро Порошенко підписав закон про медичну реформу в Україні, який Верховна Рада прийняла в другому читанні 19 жовтня (законопроект №6327 “Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських препаратів”).
Глава держави зробив це під час робочої поїздки в Одеську область.

“Підписуючи його я підтримую право кожного українця на якісне медичне обслуговування… Я даю старт медичній реформі в Україні. Тепер м'яч на полі міністерства”, – заявив він, інформує прес-центр ОЦЗ у Закарпатській області.

Згідно із законопроектом, обсяг медичних послуг і лікарських засобів, вартість яких покривається державними гарантіями, а також ступінь покриття, закріплюється на рівні закону в державному гарантованому пакеті.

Також Порошенко підписав закон про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості (№7117).

Ініціатива покликана підвищити доступність та якість медичного обслуговування на рівні первинної медичної допомоги в сільській місцевості, проведення професійного консультування лікарем за місцем проживання людини за допомогою засобів телемедицини.

Закон також передбачає укомплектування сільських закладів охорони здоров'я необхідним обладнанням і лікарськими засобами, необхідними для надання первинної медичної допомоги, а також створення належної інфраструктури на селі.

 

Про Захід