Воловецькі лісівники розповіли про те, де придбати законну ялинку та за скільки (Відео)

Опубліковано:

Легальна ялинка – від лісівників. Цього року так само як і минулого, лісові господарства області організовують торговельні майданчики для гуртової та роздрібної торгівлі новорічними деревами. Придбати ялинки можна при самих лісгоспах. 

Плантацію ялинок заклали у Жденієвському лісництві ще у 2012 –му. Під Новорічні дерева виділили 10 соток. Зараз вони вже досягли потрібного розміру і їх можна продавати. А обрати новорічне дерево тут кожен покупець може на свій смак та гаманець. А ось ці дерева висадили зовсім нещодавно. На продаж вони підуть лише років через десять.

Кожного року тут реалізовують більше тисячі ялинок. Такі плантації є в кожному лісництві. Аби запобігти діяльності чорних лісорубів тут організовують і рейди. Варто додати, за зрубану в лісі ялинку, порушнику доведеться сплатити штраф в сумі, що в кілька разів перевищує ціну легальної ялинки.

Після того, як деревце зрізають, на нього відразу чіпляють бірку. Ціни на новорічні ялинки тут порівняно невисокі, кажуть лісівники. Вартість дерева залежить від його розміру.
Без ялинки мабуть мало хто уявляє собі Новий рік. Та лісівники радять кожному, не завдавати шкоди лісу, а краще придбати легальне деревце, вирощене на спеціальних плантаціях.

Прес-служба ЗОУЛМГ

Про Захід