На чернівецького депутата звалилося “квартирне щастя”

Опубліковано:

Справжнє “квартирне щастя” в році, що минає, привалило депутату Чернівецької міськради Ромео Скрипі.

5 липня міський обранець оформив свідоцтва про право власності на 32 квартири загальною площею 1948 кв. м. Крім квартир, в той же день у нього з'явилися три нежитлових приміщення і 12 машиномісць, повідомляє “Час”.

Подібне свято у Ромео Скрипи було і наприкінці 2016 року – 20 грудня в нього також з'явилася 31 квартира, 2 нежитлових приміщення і 6 машиномісць. Знаходиться все це майно в новобудові бізнес-класу на пр. Незалежності в Чернівцях, забудовником якого виступає ТОВ “Ромтіс Строй”, яке належить самому депутату і його батькові.

Протягом 2017 року Ромео Скрипа подав 12 декларацій про суттєві зміни в майновому стані, в яких повідомив про продаж 18 об'єктів нерухомості.

На думку юриста проекту “Тисни” Євгена Воробйова, такі дивні операції можуть свідчити про спроби ухилитися від сплати податків: “Фізична особа може продати майно на суму 5 млн гривень з 5-відсотковим податком, а потім ще в кінці року заплатити 19,5% податку на прибуток. Якби ці квартири продавалися від юридичної особи та сума перевищила 5 млн, то після цієї межі довелося б платити 25% податку на прибуток і 20% податку на додану вартість”.

Про Захід