Флорентійська мозаїка від київського майстра: аби створити одну картину – треба кілька зіпсувати

Опубліковано:





 В Ужгородському краєзнавчому музеї відкрилася виставка авторської флорентійської мозаїки Володимира Ларіонова, який приїхав до нас із Києва.

Близько півсотні робіт представив автор, який працює з різного роду камінням вже більше десяти років. Київський дизайнер та архітектор акцентує свою увагу на розробці унікальної технології. Відштовхуючись від основ цієї техніки, він замінює високовартісне натуральне каміння іншими доступними природними матеріалами, що докорінно трансформувало традиційні технології. Над вдосконаленням техніки він працює і зараз, а розпочинав практично з нуля.

Каже, щоб створити одну картинну, потрібно зіпсувати кілька, адже на будь-якій стадії робота може не виглядати так, як це задумав автор (через технічні можливості або авторські задуми).

Володимир Ларіонов перший, хто створив технологію виготовлення картин за допомогою штучних каменів не лише в Україні і, зізнається, ті картини, виконання яких не подобається йому, далі майстерні не виносяться.

Ідея працювати у цій техніці в нього зародилася тоді, коли майстер на власні очі побачив праці італійських майстрів – засновників флорентійського живопису.

На відміну від італійців, у своїх роботах використовує (замість натуральних мозаїчних пластин) алебастр. З ним, каже, набагато легше працювати і в залежності від фантазії, картини можна розписати різними фарбами та візерунками.

Персональна виставка авторської флорентійської мозаїки Володимира Ларіонова триватиме до 10 січня 2015 року.

uzhgorod.in


Про Захід