У Мукачеві офіційно залишаються вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича

Опубліковано:

Львівський апеляційний адміністративний суд своєю ухвалою залишив без задоволення апеляційну скаргу Мукачівської міськради на постанову Мукачівського міськрайонного суду від 7 вересня цього року про перейменування вулиць. Ніхто з представників міськради на суд не з'явився, ухвала набула законної сили.
Нагадаємо, що в квітні 2016р. Геннадій Москаль, голова Закарпатської ОДА, у рамках закону “про декомунізацію” своїм розпорядженням перейменував у Мукачеві вулиці Ярослава Галана (комуністичний публіцист) та Івана Туряниці (секретар Закарпатського обкому КП(б)У, член ЦК Компартії України) на вулиці Героїв України Степана Бандери та Романа Шухевича.
У липні цього року Мукачівська міськрада незаконно перейменувала “декомунізовані” вулиці, давши їм назви Любомира Гузара та Андрея Шептицького, а також із грубим порушенням законодавства присвоїла відгалуженню вул.Трудової назву тупик Геннадія Москаля.
Голова ОДА звернувся з адміністративним позовом до суду, який скасував рішення міськради, і тепер це рішення набуло законної сили. Таким чином суд остаточно встановив, що в Мукачеві офіційно залишаються вулиці Степана Бандери та Романа Шухевича, які внесені до “Єдиних інформаційних систем України”, інформує прес-служба Закарпатської ОДА.
 

Про Захід