Волинські депутати відмовилися прийняти бюджет на наступний рік

Опубліковано:

Волинська облрада вирішила не приймати бюджет на 2018 рік через його незбалансованість.

Документ зазнав коригування після засідання бюджетної комісії ради. У підсумку частина депутатів розкритикувала такий підхід до формування бюджету, інформує “Вголос”.

“Це вперше бюджет формується таким чином в ручному режимі”, – зазначив депутат Михайло Бегаль.

Його підтримав і колега Валерій Діброва: “Я не знаю, як назвати цей розподіл коштів бюджету. Я не бачив ще такого прийняття бюджету за всі роки свого депутатства”.

Директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк поскаржився, що зміни до бюджету він так і не отримав. Також чиновник зауважив, що не має права перекидати кошти з екологічних програм на пренатальний центр.

“Цей бюджет не розглядався і не обговорювався. Мені цікаво, яка причина закриття медичної бібліотеки. Давайте зважати на думки депутатів з різних політичних сил”, – додала Людмила Кирда.

“Бюджетна комісія не зробила роботу так, як мала б зробити. Інакше не було б стільки питань на сесії. Так само не зрозуміло, чому Ігор Никитюк не отримав матеріалів до бюджету. Я пропоную сьогодні не приймати бюджет. Бачу, що ми не готові”, – зробив висновки голова Волинської облради Ігор Палиця.

Його підтримав і голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

“Ми розбалансували цей бюджет. Якщо Ігор Петрович прийме рішення підписати цей проект бюджету, то я його поверну назад через тиждень як такий, що не відповідає Бюджетному кодексу. Лише сьогодні я отримав на стіл зміни до бюджету, які прийняла так звана бюджетна комісія. Я вважаю, що бюджет треба доопрацювати. Нічого страшного не станеться, якщо ми приймемо бюджет у січні”.

Про Захід