Як безробітний ужгородський депутат відпочиває закордоном (Фото)

Опубліковано:

Ужгородський депутат Євген Прозор три роки як безробітний. Це не заважає політику відпочивати в Іспанії та Туреччині. Представник фракції “Відродження” та його родина купують нерухомість. 


Сам депутат ставить дитмайданчики. Прозор у соцмережах не соромиться свого прізвиська з 90-х і називає себе “Трактор”.

У декларації 2016 року Прозор не вказав жодного доходу. Тому й потрапив у рейтинг “злиднів”. Більше того, жодних заощаджень депутат не вказав. Під час спілкування з журналістом ЧЕСНО депутат небагатослівний:

 

 

Работы пока нет у меня. Жена, тёща помагают, —прокоментував тоді депутат і одразу кинув слухавку.

 

Як виявилося, Прозор з нульовими доходами потрапив до рейтингу “лендлордів” — у депутата та його дружини є три земельні ділянки загальною площею в 0,7 га. Одна ділянка в м. Ужгород, а інші дві у с. Ярок, за 15 км від міста. Усі три ділянки були придбані в 2016 році. Сам Прозор не вказав вартості землі в Ужгороді, а дружина на дві ділянки в Ярку витратила 86 663 грн.

На телефонні дзвінки журналістів ЧЕСНО після попередніх публікацій Прозор більше не відповідав. Тому залишаються без відповіді низка питань: за які кошти купувались ділянки, дитмайданчики та велась передвиборча кампанія.

Ідучи в 2015 році на вибори, Євген Прозор вказав, що тимчасово не працює. Проте Громадська мережа ОПОРА неодноразово наголошувала, що депутати від “Відродження” на чолі з нинішнім міським головою Ужгорода Богданом Андріївим проводять зустрічі з виборцями, відкриваючи дитячі майданчики. Один із таких відкривав і Прозор.

Це була вже не перша спроба Прозора зайти в міськраду. У 2010 році він кандидував від “Народної партії” спільно з тодішнім мером Сергієм Ратушняком, але не пройшов. 7 років тому Євген Прозор діяв такими ж методами — встановлював майданчики, дарував дітям солодощі, організовував дитячу футбольну команду “Проспект” та відкрив безкоштовний спортзал.

Земельні ділянки — це не єдині покупки родини Прозора в 2016 році. Його син, Дмитро Прозор купив квартиру в Ужгороді  за 120 996 грн. Прозор-молодший не вказав у декларації, що є єдиним власником ТзОВ “Топ Мед”. Також, за даними YouControl, до червня цього року син депутата був співзасновником ТзОВ “Амалкер Закарпаття”. Ні інформації про корпоративні права на фірми, ні доходу від підприємницької діяльності в декларації немає.

Попри те, що Євген Прозор уже третій рік сидить без роботи, він не відмовляє собі у досить дорогих задоволеннях. Судячи з його сторінки в соцмережі “Вконтакте”, літню відпустку він провів у Барселоні.

Євген Прозор в Барселоні (Іспанія), фото з соцмереж

 

Євген Прозор в Іспанії, фото з соцмереж

А за місяць до того депутат відпочивав у Туреччині.

Євген Прозор в Туреччині, фото з соцмереж

 

Євген Прозор в Туреччині, фото з соцмереж

Взагалі сторінка у забороненій на території України соціальній мережі, яку веде депутат Прозор, є досить цікавою. Депутат зазначив, що за політичними переконаннями є комуністом, займається бізнесом, а статус виражає погрози фізичної розправи.

“Я парень тихий, скромный. Обидите – тихо закопаю, скромно отпраздную”, – зі сторінки Євгена Прозора у ВКонтакте

Прізвисько у депутата “Traktor”. Саме так, згідно з матеріалами в мережі Інтернет, називав себе Євген Прозор в 90-х. А минулого року в Прозора стріляли поблизу його власного будинку. Тоді він відкрив у відповідь вогонь із пневматичного пістолета, а журналістам пояснив, що його, скоріше за все, хотіли не вбити, а залякати.

У своєму депутатському звіті за 2016 рік Євген Прозор вказав, що провів ряд благодійних акцій. Зокрема провів дитячий турнір, організував свято різдвяної ялинки на 150 дітей, роздавав продуктові набори ромам та фінансово допомагав афганцям.

За виявленими фактами Громадський рух ЧЕСНО готує звернення до НАЗК. За підсумками звернення Євген Прозор загрожує повна перевірка е-декларації. Депутат може понести адміністративну або й кримінальну відповідальність. Прозору загрожує покарання у вигляді штрафу від 52 000 грн. Найбільшою мірою покарання за порушення може стати позбавлення волі до трьох років.

Нагадаємо, що Громадський рух ЧЕСНО проаналізував декларації депутатів Ужгородської міськради та склав рейтинги найбагатших та найбідніших депутатівлендлордів та автолюбителів.

Михайло Джогола, аналітик кампанії “Стеж за грошима” ЧЕСНО,

Наталія Норіцина,  аналітик кампанії “Стеж за грошима” ЧЕСНО

ЧЕСНО

 
Про Захід