Для розвитку фізкультури і спорту в бюджеті краю на 2018 рік передбачено понад 50 млн грн

Опубліковано:

Головному розпоряднику коштів у проекті обласного бюджету на 2018 рік передбачено видатки у сумі 51 530,0 тис.грн., з яких на фінансування галузі  „Фізична культура і спорт” – 50 730,0 тис.грн. і галузі „Соціальний захист та соціальне забезпечення” – 800,0 тис.грн. У вищезазначених обсягах для проведення капітальних видатків за рахунок коштів, що передаються із загального фонду до бюджету розвитку (спеціального фонду) передбачено 781,0 тис. гривень.

У загальному фонді враховано видатки на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань у сумі 4 800,0 тис.грн., на підготовку спортсменів школою вищої спортивної майстерності та центром олімпійської підготовки – 9 143,3 тис.грн., на утримання та навчально-тренувальну роботу комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл – 12 853,3 тис.грн., на фінансову підтримку дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які підпорядковані обласним організаціям фізкультурно-спортивних товариств „Колос”, „Україна”, „Спартак” і „Динамо”, планується виділити 14 561,1 тис. гривень.

Крім того, на утримання обласного центру з фізичної культури і спорту інвалідів „Інваспорт”, обласної дитячо-юнацької школи інвалідів та проведення ними навчально-тренувальних зборів і змагань та заходів з інвалідного спорту передбачається спрямувати 4 910,6 тис.гривень. Для забезпечення діяльності обласного центру фізичного здоров'я населення „Спорт для всіх” та проведення ним фізкультурно-масових заходів серед населення регіону враховано видатки у сумі 929,8 тис. гривень.

На оплату праці з нарахуваннями в галузі фізичної культури і спорту по установах, які повністю утримуються за рахунок коштів обласного бюджету, передбачено 15 246,1 тис.грн., що складає 30,5 відс. обсягу видатків загального фонду на фізичну культуру і спорт.

Для здійснення капітальних видатків у закладах фізичної культури і спорту передбачається 781,0 тис.грн. для придбання спортивного обладнання. 

Для виконання обласних програм управлінням молоді та спорту облдержадміністрації передбачено видатки у сумі 3 800,4 тис.грн., з них на:

„Програму розвитку фізичної культури і спорту в Закарпатській області на період до 2020 року” – 3 000,4 тис.грн., за рахунок яких планується здійснювати оплату за навчання студентів із числа провідних спортсменів, працівників галузі області у вищих навчальних закладах, відзначати грошовими нагородами облдержадміністрації і обласної ради кращих спортсменів області – переможців та призерів державних і міжнародних змагань та їх тренерів, виплачувати стипендії облдержадміністрації і обласної ради талановитим перспективним спортсменам області та їх тренерам. Крім того, планується, забезпечити екіпірування збірних команд області, придбати спеціальне спортивне обладнання для проведення спортивних змагань різного рівня;

„Регіональну програму “Молодь Закарпаття” на 2016 – 2020 роки” – 800,0 тис. гривень.

Пріоритетні завдання, які необхідно здійснити для розвитку фізичної культури і спорту: підвищення рівня залучення населення до занять фізичною культурою та масовим спортом, набуття навичок здорового способу життя, зміцнення здоров'я нації та попередження захворювань; забезпечення розвитку олімпійських та неолімпійських видів спорту, організація фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності інвалідів, підтримка спорту вищих досягнень, забезпечення функціонування обласних дитячо-юнацьких спортивних шкіл усіх типів та центру олімпійської підготовки з пріоритетних видів спорту в області.

Також пріоритетним напрямком буде забезпечення спрямування коштів для співфінансування  будівництва та реконструкції об'єктів соціально-культурної сфери, житлово-комунального господарства та інших об'єктів, фінансування яких буде проводитися за рахунок державного фонду регіонального розвитку.

Прес-служба Закарпатської облради

Про Захід