Закарпатські рятувальники проводять планові навчання щодо порятунку туристів у зимових Карпатах

Опубліковано:

На Закарпатті розпочинається гірськолижний сезон. Вже незабаром зимові Карпати почнуть заманювати своїми мальовничими краєвидами та безмежною красою тисячі туристів. Тож, для того, щоб відпочинок на високогір'ї був не лише комфортним, а й безпечним рятувальники гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення  проводять планові навчання. Саме так професіонали відпрацьовують навички щодо порятунку туристів у можливих екстремальних ситуаціях.

Впродовж 13-15 грудня  гірські рятувальники провели учбово-тренувальні заняття на крісельних витягах та гірських схилах гірськолижного комплексу Драгобрат Рахівського району. Участь у навчаннях взяли гірські пошуковці з смт Ясіня, с. Лазещина, смт Усть-Чорна та м. Рахова.

Розпочались навчання з приємного: в урочистій обстановці фельдшеру гірського пошуково-рятувального відділення Павлу Гапатину вручилли посвідчення учасника АТО.  А далі, після обговорення порядку проведення навчань, гірські рятувальники вирушили в гори.

Там рятувальники відпрацювали умовну евакуацію потерпілих з крісельного витягу при його аварійній зупинці; пошук потерпілих у лавинах та надання допомоги постраждалим під час аварійної зупинки крісельного витягу за допомогою спеціального спорядження “РОЛ-КАБ”.

Основна ідея таких тренувань – передача навичок досвідчених рятувальників молодшим колегам; закріплення практичного досвіду роботи рятувальників при проведенні пошуково-, та аварійно-рятувальних операцій на випадок виникнення різного роду  НС в гірській місцевості краю. Під час таких навчань підвищується рівень боєготовності гірських рятувальників, виховується згуртованість, відповідальність та взаємодопомога серед особового складу гірської пошуково-рятувальної частини, що також є одним з головних чинників під час рятування людських життів у горах.

А з  огляду на те, що Закарпаття набуває все більшої популярності серед туристів не тільки нашої країни, а й іноземців, питання безпечного відпочинку повинно бути пріоритетним для подальшого розвитку туристично-рекреаційного комплексу регіону. Саме задля безпеки кожного відпочивальника у всіх гірських районах цілодобово чергують рятувальники Закарпатської гірської пошуково-рятувальної частини, які завжди готові прийти на допомогу, повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

 

Про Захід