Закарпатські «спрощенці» сплатили до місцевого бюджету понад 415 млн грн

Опубліковано:

Протягом січня-листопада 2017 року платники податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Закарпатської області 415 млн 230 тис. грн єдиного податку. З них більше 61 млн грн сплачено в листопаді.

Так, фізичні особи – підприємці протягом січня-листопада 2017 року спрямували до бюджету понад 348 млн грн податку. Зокрема, в листопаді сплачено майже 50 млн грн, що перевищує минулорічний показник на 16 млн грн.

У свою чергу юридичні особи – “спрощенці” впродовж одинадцяти місяців поточного року спрямували до місцевих бюджетів більше 66 млн грн єдиного податку, з яких 11,5 млн грн сплачено в листопаді.

Варто значити, що завтра, 15 грудня 2017 року, останній день подання заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з 1 січня 2018 року та розрахунку доходу за попередній календарний рік.

Відтак якщо ви вирішили з 2018 року застосовувати спрощену систему оподаткування вам потрібно не зволікати.

Порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої – третьої груп здійснюється відповідно до підпунктів 298.1.1 – 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України.

Суб'єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Перелік відомостей, які зазначаються суб'єктом господарювання у заяві про перехід на спрощену систему оподаткування, визначено п. 298.3 ст. 298 ПКУ.

До поданої заяви додається розрахунок доходу за попередній календарний рік.

Звертаємо увагу на те, що здійснити перехід на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання може один раз протягом календарного року.

ДФС у Закарпатській області

Про Захід