Каспрук наклав “вето” на кілька рішень Чернівецької міськради

Опубліковано:

Дію 4-ох рішень Чернівецької міської ради, прийнятих 8 грудня цього року і стосуються земельних питань, зупинив своїм розпорядженням міський голова Олексій Каспрук.

Підтвердити свої рішення або залишити вето міського голови в силі депутати зможуть на позачерговій сесії міської ради, яка має відбутися 20 грудня, повідомляє “Час”.

Зокрема, зупинено рішення міської ради про надання підприємцям Ігорю Лайтару і Віктору Кострибі земельної ділянки за адресою вул. Руська,209-В, площею 0,0408 га в оренду на 5 років для будівництва та обслуговування кафе та магазину промтоварів як таке, що суперечить Правилам улаштування електроустановок, Правилам охорони електричних мереж, які затверджених постановою Кабінету Міністрів України. 

Також О. Каспрук зупинив дію рішення міської ради, яким надано дозвіл гр. Людмилі Крушельницькій на складання проекту відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 0,0780 га, у власність за рахунок земель запасу міста, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд за адресою вул. Чортківська, 31

Зупинено й дію рішення міської ради, яким ТОВ “АПАРТМЕНТ БІЛДІНГ ЛТД” надано дозвіл на викуп земельної ділянки за адресою вул. Героїв Майдану, 29 площею 0,1086га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, як таке,що прийнято з порушенням вимог Конституції України та Земельного кодексу України. Зазначена земельна ділянка знаходиться в історико-культурній заповідній території м. Чернівці, а також в межах комплексної охоронної зони центрального історичного ареалу м. Чернівці, а відтак відповідно до статті 53, частини 4 статті 83 Земельного кодексу України не може перебувати у приватній власності.

Зупинено також дію рішення міської ради, яким товариству з обмеженою відповідальністю “ФСК Буковина” надано земельну ділянку за адресою ріг вул.Головної та вул.Гузар Ольги площею 0,0042 га для розміщення та обслуговування малої архітектурної форми. 

Про Захід