Поліція повідомила про підозру особам, які в ході комунальних робіт в Ужгороді серйозно травмували дитину

Опубліковано:

Вчора, 12 грудня, слідство Ужгородського відділу поліції повідомило про підозру двом особам у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 ККУ, тобто порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, 16 листопада минулого року в Ужгороді біля ЗОШ №15 товариство з обмеженою відповідальністю проводило видалення дерев, і один із стовбурів впав на 12-річну дівчинку. Дитина отримала важку черепно-мозкову травму, крім цього, у неї було діагностовано відкритий перелом обох кісток лівої гомілки.Поранення, які отримала дівчинка, мали загострення. Дитина досі проходить реабілітацію і не оговталася від тієї страшньої події. Встановлено, що травми, які отримала малолітня, відносяться до важких. 

В кінці листопада цього року правоохоронці отримали висновок експертизи, яка встановила, що двоє людей перебувають в причинному зв'язку до настання того нещасного випадку. Так, організація робіт з видалення дерев на вулиці Заньковецькій не відповідала нормативно-технічним вимогам. Також ним не відповідав й інструктаж працівників. Крім цього, на місціпроведення робіт не були встановлені спеціальні огороджувальні знаки, а робочі не переконалися в  відсутності посторонніх осіб. Зважаючи на це, слідчі повідомили про підозру двом працівникам товариства з обмеженоювідповідальністю. Слідство у справі триває.

Справа мала суспільний резонанс, поліція дотрималася всіх вимог до розслідування такої складної справи, що потребувало часу. Правоохоронці зібрали доказову базу та передадуть справу до суду, який і поставить крапку у даній історії.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

фото – zaholovok.com.ua

Про Захід