Закарпатські слідчі підсумували річні здобутки

Опубліковано:

Сьогодні, 12 грудня, в Головному управлінні Національної поліції в Закарпатській області зібралися слідчі апарату та територіальних підрозділів та провели серйозний розбір тих напрацювань, які правоохоронці мають за 11 місяців поточного року. Розширений і комплексний аналіз вони провели зі спеціалістами судово-медичної експертизи, науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, Закарпатського відділення Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз, Держаудитслужби, регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Ці спеціалісти, враховуючи свій досвід, звернули увагу слідчих на деякі моменти у роботі та запропонували способи покращення її ефективності. Мова йшла про не лише про такі серйозні питання, як методологія відбору доказів, а й навіть про правильність догляду за інструментами, з якими працюють співробітники поліції. Крім навчання, зі слідчими провели опитування за участю психолога. Головним же завданням зустрічі став аналіз своїх сильних сторін, обмін досвідом між підрозділами та робота над помилками.

Насамкінець слідчі підрозділи підбили перші підсумки роботи за рік. Заслухали показники начальник ГУНП в Закарпатській області Роман Стефанишин та його заступник, керівник слідчого управління Анатолій Шкирта. 
“Роботу слідчого можна оцінювати за показниками його роботи. Якщо є кінцеве законне рішення за кримінальним провадженням, то це і є ефективний показник. Здатність вчитися на власних помилках і недопрацюваннях своїх колег дають можливість слідчому з часом приймати правильні рішення”, – наголосив заступник начальника ГУНП в Закарпатській області Анатолій Шкирта.

Роман Стефанишин побажав слідчим ефективного впровадження здобутих під час навчання знань.

Відділ комунікації

поліції Закарпатської області

Про Захід