«Втрачений Ужгород» від Тетяни Літераті відтепер у книзі (Фото)

Опубліковано:

Сьогодні, 12-го грудня, в Ужгороді відбулася презентація книги журналістки Тетяни Літераті “Ужгород. Невигадані історії”. Історико-краєзнавчі нариси, які Тетяна вже кілька років поспіль готує для проекту “Втрачений Ужгород” для сайту “Про Захід”, тепер зібрані в книзі, яку видало видавництво “Карпати” за сприяння програми підтримки видань творів крайових авторів Закарпатської ОДА. Водночас у виданні зібрані далеко не всі публікації, які підготувала Тетяна Літераті, до друку обрано 30 історій про життя та побут міста над Ужем. Всього ж журналістка підготувала близько 150 оригінальних та цікавих матеріалів.  

Як відзначила сама авторка: “Ідея проекту була така, розказати історію Ужгорода цікаво і доступно для широкого кола читачів. Розказати легко про таку складну річ, як історія Ужгорода. Водночас постало завдання із дуже різних матеріалів, які було підготовлені для “Про Заходу”, для книжки треба було зробити щось цілісне. В цьому мені дуже допомогли у видавництві “Карпати”. Ми після тривалого обговорення і роботи, зійшлися на тому, що це буде історія різних будівель Ужгорода, зробили маршрут від одної споруди до іншої, розповіли, хто там жив, з чим вони асоціюються в ужгородців тощо і додати до цього історичні світлини”. Тетяна Літераті зауважила, що найкраща похвала за її роботу – від рідних і нащадків людей, історії яких вона розповідає.  

Всього вийшло до друку 300 примірників. Тираж буде переданий у бібліотеки Закарпатської області.

Водночас вже у цю п'ятницю, 15-го грудня, о 18.00 відбудеться більш неформальна презентація книги у кафе-музеї “Під Замком” (“Снек”).

“Про Захід”

Світлини прес-служба Закарпатської ОДА

Про Захід