УжНУ уклав угоду про співпрацю з Інститутом Геноміки Пекіна (Фото)

Опубліковано:

На Міжнародному Форумі Innovation Market, який наприкінці минулого місяця проходив у столиці України, було підписано угоду про освітньо-наукову співпрацю між ДВНЗ “УжНУ” та Інститутом Геноміки Пекіна (BGI, Beijing Genomics Institute) – одним зі світових лідерів сучасної геномної науки.

Інститут Геноміки Пекіна налічує близько 4000 науковців, оперує більше ніж у 100 країнах світу та співпрацює з близько 3000 медичних закладів та 300 лікарень. На Міжнародному форумі Інститут представляв нові технології – Геномні Секвенатори власної розробки – машини для зчитування послідовності ДНК – BGISEQ50 та BGISEQ500.

Дана співпраця дозволить налагодити ефективний обмін студентами, викладачами та технологіями, впровадити навчально-наукову співпрацю між інституціями та вивести ДВНЗ “УжНУ” на позицію лідера у генетичних та геномних досліджень України в майбутньому.

Ректор ДВНЗ “УжНУ” професор Володимир Смоланка та представник BGI – генеральний директор європейського представництва Інституту Геноміки Пекіна Раян Ліу (Ryan Liu) під час дискусії та підписання договору обговорили наступні кроки співробітництва, серед яких – візит української делегації до Шеньчженю, де знаходиться центральний офіс Інституту Геноміки Пекіна, ознайомлення зі всіма можливими напрямками співпраці та спільні кроки по початку наукових проектів та початок роботи по впровадженню нових навчальних напрямків в ДВНЗ “УжНУ”.

Також було обговорено можливість залучення регіональних, українських та європейських навчально-наукових партнерів ДВНЗ “УжНУ” для створення потужного навчально-наукового альянсу у співпраці з Інститутом Геноміки Пекіна.

Вальтер Вольфбергер, Фото  Яни Петрової, Київ

Про Захід